TRAGICOMÉDIA

TRAGICOMÉDIA

A mão

que afaga, acaricia,

é a mesma

que sufoca, asfixia.

A boca atroz, úmida

beija, acalanta;

mente, deprecia;

sábia, se cala.

A fecunda mente

revoluciona, cria,

também concebe,

guerras dementes.

O mesmo ente

que ama, cativa,

liberta o ódio,

vive entre o êxtase,

o nada, a agonia.

-gustavo drummond-