Abismo de Saudade (GALEGO)
Na noite escura, o meu peito soluza,
Ausencia que se esvaece en meu ser,
Recordos que me abraian sen pracer,
Só queda o eco dunha luz difusa.
O amor, unha ilusión que se difunde,
Nas sombras, fuxindo como o vento,
Deixando a alma num dolor lento,
Unha tristeza que o corazón inunde.
Na solitude do meu sentir sofrido,
Reflíctome na néboa do pasado,
Só queda o eco dun tempo esquecido.
Mas agardo que a aurora do presente,
Traia consigo alento e renacemento,
E borraxe coa néboa, o triste lamento.