Entre tidos

Já tive medo,

já tive raiva,

já tive ciúme,

já tive inveja,

já tive preconceito,

já tive soberba,

já tive aversão,

já tive ironia,

já tive rancor,

já tive mágoa,

já tive ira,

já tive sarcasmo,

já tive repulsa,

já tive indiferença,

já tive tédio,

já tive arrogância,

já tive cinismo,

já tive vaidade,

já tive tudo isso

e um pouco mais.

Agora,

já,

tenho-me!