HA ARTI DI CÕNPÔR
Cõnpôr è huma arti
Ki réquer alén
Di un dõn divinu, muytu tálentu tanbém.
Sinão u testu núm comóvi.
Áh arti di cõnpôr
Éh dáda pêlu Cryádôr
Ki nus dhá ah liberdádi
Di mãnifesstá á noça verdádi
Ki bróta du fundu
Du noçu corassão
Prà todu mundu
Sinti á noça ímtima emossão.
Cóndo nóis fika tôdo inbaraiádo
Us trém fika tudu atrapaiádo.
I cóndo nóis sénti úma sordádi
Di árguén ki nóis gossta cúm vontádi,
Hái è ki u trém discarría
Mermu. Hágenti iscrevi herradu, cem aligría,
Pruquê a fárrta dá peçôa ahmadá
Dóí tamtu ki éh capasi di nús matá.
Máz cómu tudu ná vyda jíra
Áh peçôa ki istá hoji longi
Amãmhã vorta i nóis dinovu si ahtíra
Nus brassu délla i máta áh sordádi di hoji.
I dispois di tudu si récõnpôr,
Nóis si asserta di nôvu
Cum ás pralávra i cum u corassão cem dôr
Hao hôuvir di nôvu
U ságradu mãmtra:
"WUWU"! Proféridu cum karinhu
Pêlu mêu lindu nétinhu, ú Gigantí lindu
Ki tá viájanu í áki núm kanta.
Vórta Giganti prú çéu Wô tê amôr
I num sofrê maiz di tristêsa
I nén pérdê ah reálêsa
Dhá arti di cônpôr.