Pi bèl fanm nwa nan mond lan

Fanm nwa a tèlman bèl

Menm trafik la sispann

Koub li yo te sinueux

Tout kò estriktirèl la

Avèk desen metikuleu

Mèt konpa ak chèf

Po li pa t nwa

Li te vre nwa

Nan Hammock a balanse trankilite

Ala yon fanm!, Ala yon bèlte!

Nan konpetisyon inivèsèl

Konpetitè yo, defo yo

Ti fi a nwa tèlman fenomenn

Souri ou, dan pafè

Naivety ti fi a

Fanm ki gen bon konprann tout bon

Pa gen anyen ki egal a diven

Sa egzajerasyon nan bote

Ki lòt bagay ki te kanpe deyò

Bon kalite ou yo

Soti nan bèl aksan ou

Menm gwo imilite

Mwen pa janm wè yon fanm konsa

E mwen pa panse pral genyen

Byenvini serenad

Oswa chante sabiá a

Mwen te konnen vèb renmen byen

Anpil travay bra

Sou kou li te gen yon kolye lò

Men, lò sa a, se te karakteristik ou yo

Fanm nwa ki gen anpil valè ki te

Anplis de valè defini

Pa te gen okenn pri ki te kapab

Pran li nan men cheri li

Nou panse sou malè a

Ki sa ki te lakòz prejije

Nou sonje figi nwa a

Koube se te dwa w

Konsidere tan kap vini an

Eske esklavaj la pase vre?

Pa gen moun ki ta dwe bat bravo

Koulè po? Brutalite

Montre tèt ou tankou yon dam

Siviv sòt

Tout pèp la bay valè li

Bote w ak onè w

Je ou, louvri fenèt yo.

Eskilti bouch ak nen

Manton ki gen fòm ak kou

Tete pwent ou yo

Nwa a, tèlman bèl gazèl

Mimoza jenn fi lè w ap mache

Peyizaj la, li make

Dous sant ranpli lè a

Ni Afrik ni Brezil

P'ap janm gen yon bèlte konsa

Fanm nwa a ak bote sibtil

Chèf nati a

Fanm yo bon

Gen flè, nan varyete.

Jis tankou yon mimoza nwa

Pa isit la, pa nan letènite.

By: Dead Dad

18/09/2023

Cristino Mendonça
Enviado por Cristino Mendonça em 18/09/2023
Código do texto: T7888331
Classificação de conteúdo: seguro
Copyright © 2023. Todos os direitos reservados.
Você não pode copiar, exibir, distribuir, executar, criar obras derivadas nem fazer uso comercial desta obra sem a devida permissão do autor.