Sol III
Um Sol maroto
penetra-me as carnes,
percorre-me o corpo…
Franqueia as pontes elásticas
que me ligam ao mundo do pudor.
Quisera, fosses este Sol,
Um Sol arisco e abrasador
Tomando de assalto…
este corpo maduro…
esquecido da idade.