Abhainn na Cabúl - abhainn mo mhothúcháin síoraí
Má bhris mo chroí ina dhá leath
Ní bheadh a fhios agam cé dó a thabharfainn mo chroí
Le créachta agus marcanna síoraí sna súile
Sobbing thar ceist cothrom agus beloved
Choimeádfainn mo mhór-Abhainn Cabúl
Thóg sé sin mo scread arís agus arís eile.
Ó mo abhainn mhór agus chumhachtach Kabul
A fhios agam mo bhrón agus mo bhrón
I lár an droichid thar an Abhainn Kabul
Chaoin mé agus chaill mé mo dheora
Agus shamhlaigh mé go raibh laethanta níos fearr sa saol
Ag faire ar na báid teacht agus imeacht.
Marcanna fágtha ag na mílte Afganach
Siombail siad an tsíoraíocht ar an tapa seo Cabúl
I dtír dhúchais na hAfganastáine ní bheidh ann ach síocháin
Ní bheidh a thuilleadh deartháireacha againn maraíodh sa chogadh
Agus ní thabharfaimid ár saibhreas do na vultures dóiteáin
I bhfad níos lú ár sléibhte bána idir gleannta.
Is iad muintir na hAfganastáine sráidbhailte uachtaracha an náisiúin
I measc an oiread sin cogaí a mhair, níor thit siad riamh
Tá ár mothúcháin i dtrí stripes ingearach
Is é an talamh atá againn bród a bheith againn as an Afganastáin
Tír do mhac go léir le claimhte
Is é an grá agus an tsíocháin a iompraíonn Abhainn Cabúl na hAfganastáine.