Kabil çayı – Mənim əbədi duyğularımın çayı
Ürəyim yarıya düşsə
Ürəyimi kimə verəcəyimi bilmirdim
Gözlərdə yaralar və əbədi izlərlə
Ədalətli və sevimli bir sual üzərində hönkür-hönkür ağlayır
Böyük Kabil çayımı saxlayacaqdım
Bu mənim bir neçə dəfə qışqırmağıma səbəb oldu.
Ey böyük və qüdrətli Kabil çayım
Dərdlərimi, ağılarımı bilə-bilə
Kabil çayı üzərindəki körpünün ortasında
Ağladım, göz yaşlarımı tökdüm
Və həyatda daha yaxşı günlər keçirməyi xəyal edirdim
Qayıqların gəlib-getməsinə baxmaq.
Minlərlə əfqanın buraxdığı izlər
Onlar bu çevik Kabil çayının əbədiliyini simvollaşdırır
Əfqanıstanın vətənində ancaq sülh olacaq
Daha müharibədə ölən qardaşlarımız olmayacaq
Biz isə sərvətimizi odlu qarğalara verməyəcəyik
Vadilər arasındakı ağ dağlarımız çox azdır.
Əfqan xalqımız millətin ali kəndləridir
Yaşanan bu qədər müharibələr arasında heç vaxt yıxılmadılar
Duyğularımız üç şaquli zolaqdadır
Əfqan olmağımız bizim qürurumuzdur
Qılınclı bütün oğullarınızın ölkəsi
Əfqanıstanın Kabil çayını daşıyan sevgi və sülhdür.