Kaboelrivier – Die rivier van my ewige emosies

 

 

As my hart in die helfte gebreek het

Ek sou nie weet vir wie om my hart te gee nie

Met wonde en ewige merke in die oë

Snik oor 'n regverdige en geliefde vraag

Ek sou my groot Kaboelrivier behou

Dit het my geskreeu verskeie kere geneem.

 

O my groot en magtige Kaboelrivier

Ken my hartseer en klaagliedere

In die middel van die brug oor die Kaboelrivier

Ek het gehuil en my trane gestort

En ek het gedroom om beter dae in die lewe te hê

Kyk hoe die bote kom en gaan.

 

Merke wat duisende Afghane gelaat het

Hulle simboliseer die ewigheid van hierdie vinnige Kaboelrivier

In die tuisland van Afghanistan sal daar net vrede wees

Ons sal nie meer broers hê wat in oorlog gedood word nie

En ons sal nie ons rykdom aan die vuuraasvoëls gee nie

Veel minder ons wit berge tussen valleie.

 

Ons Afghaanse mense is die land se hoogste dorpe

Onder soveel oorloë wat geleef het, het hulle nooit geval nie

Ons emosies is in drie vertikale strepe

Ons grond is ons trots om Afghaans te wees

Land van al jou seuns met swaarde

Dit is liefde en vrede wat die Kaboelrivier van Afghanistan dra.

 

 

 

ERASMO SHALLKYTTON
Enviado por ERASMO SHALLKYTTON em 07/03/2023
Código do texto: T7734449
Classificação de conteúdo: seguro
Copyright © 2023. Todos os direitos reservados.
Você não pode copiar, exibir, distribuir, executar, criar obras derivadas nem fazer uso comercial desta obra sem a devida permissão do autor.