PoéticaMENTE
Na mente de quem escreve,
Tem verso, tem poesia.
Sentimento bruto e leve,
Tem tristeza e alegria.
Na mente do escritor,
Tem poema abstruso.
Tem ódio e tem amor,
Tem palavras em desuso.
Na mente de um poeta,
Tem dança, tem minueto.
Tem antologia seleta,
Tem cordel e tem soneto.
Na mente do menestrel,
Tem castigo e tem perdão.
Tem o sol e tem o céu,
Numa airosa união.
Na mente do trovador,
Tem momentos geniais.
Tem carinho, tem candor,
Tem as trovas imortais.