Cabem confidências?
Luísa, hoje li no "Faro de Vigo"
Esta notícia que te transmito
E comento como melhor sei:
"Montse Dopico presenta en
"Vigo o seu libro “Abonda con
"vivir. Luísa Villalta”, unha
"biografía da homenaxeada
"polo Día das Letras Galegas".
Imagino que no Além serás
Capaz de ler esse cabeçalho
E também o texto que, segun-
Do aparece no FdeV informa
(Ou desinforma...): "Galaxia
"Editou un volume coa súa
"Poesía que se chama “Pensar
"É escuro” e nese volume hai
"Un limiar escrito por Armando
"Requeixo onde conta, de xeito
"Resumido, as liñas xerais da vida
"E da obra de Luísa Villalta. “A partir
"Daí dei coas asociacións nas que ela
"Colaborara, que son moitas. Tamén citaba
"Algúns dos seus amigos e falei con eles e, a partir
"Deses amigos, dei con outros, tamén nos seus distintos
"Centros de traballo”, expón: “Fun compoñendo un quebracabezas
"Bastante completo do que foi a súa vida e a súa obra”. Dopico fixo así
"Un retrato moi persoal de Luísa Villalta. “Coincidín con ela dez minutos
"E non tivera a oportunidade de entrevistala. Nese encontro casual xa me parecera
"que tiña una personalidade carismática, pero tras falar cos seus amigos comprobei que así era.
"Lía moitísimo, era moi culta, intelixente e moi traballadora. Revisaba exhaustivamente todo o que escribía.
"Gustáballe moito debater, incluso discutir, sobre moitísimos temas, porque tiña moitas inquietudes”, engade."
===
Desde lá, cara Luísa, terás comprovado
Como é que destroçam e rebentam
O Galego, quer dizer, o Português os e as
Que se diriam em catalão "letraferits" ...
Só uma visão da vida "galega" envolvida
No "español" bourbónico faz entender
As sem-razões dessa desfeita, feita no
Teu nome, Luísa Villalta, violinista e
Filóloga, em Hispânicas e em Galego-
(daquela)-Português. (Desculpai, caras
(Pessoas que escreveis neste Recanto
(Esta intromissão, por mim executada,
(Nas Letras portuguesas, brasileiras,
(Palopanas de "expressão portuguesa" e ...
(Desculpai, mas vale a pena conhecerdes
(Nalguma medida o que se passa na Galiza,
("região" hoje "bourbónico-española",
(Apesar de tudo, da história e da língua...)