A rosa dos claustros
"Anque éste tampouco abasta
para espricar certas cousas,
que a veces por fora un canta
mentras que por dentro un chora.
Non me espriquéi cal quixera,
pois son de espricansa pouca;
si grasia en cantar non teño,
o amor da patria me afoga.
En cantar, cantar, cantéi;
! Mais qué faser, desdichada,
si non nacín máis grasiosa!"